Coaching

Waarvoor huur je een mediator in Voorschoten in?

mediator

Mediation is bedoeld voor mensen die een onderling geschil op te lossen hebben waarbij afwikkelingen op financieel, fiscaal of juridisch gebied mee gemoeid zijn. Dit kan zijn omdat je als koppel besluit te gaan scheiden, maar ook als je er betreft een erfenis niet uitkomt met je familieleden. Een mediator in Voorschoten is vanzelfsprekend in te huren door iedereen die daar in de buurt woont, en deze bemiddelt als volledig onpartijdige gesprekspartner tussen beide (of meerdere partijen). De taak van deze mediator in Voorschoten is jullie te helpen tot oplossingen te komen zonder dat jullie de emoties te hoog laten oplopen, oftewel oplossingen die voor alle partijen kunnen werken. Dit betekent vaak dat iedereen een beetje water bij de wijn zal moeten doen. Als je pertinent weigert dit te doen dan is mediation misschien niet zo’n goed idee en zul je je erbij neer moeten leggen dat je er waarschijnlijk zonder juridische stappen (bijvoorbeeld een rechtzaak) samen niet uit zult komen. 

 

Waarom is een mediator in Voorschoten inhuren beter?

De reden dat je echt beter die mediator in Voorschoten kunt inhuren dan het tot een rechtzaak te laten komen is dat je bij de tweede optie de kans loopt nog veel dieper in de portemonnee te moeten tasten. De kosten die erana verbonden zijn moeten namelijk ook allemaal worden betaald, en dan had je beter wat water bij de wijn kunnen doen tijdens mediation. Je moet accepteren dat er waarschijnlijkg een enkele oplossing is die alleen voordelen voor jou heeft, en met behulp van die mediator in Voorschoten kom je daar dan heus wel uit.

 

Zet je emoties opzij als je er snel uit wilt komen

Het allerbelangrijste aan een mediation traject is dat je probeert te handelen vanuit logica en begrip in plaats van vanuit frustratie en negatieve emoties. Een mediator is erin getraind dit soort gesprekken te begeleiden en de gemoederen te sussen, dus grote kans dat het daarmee lukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *