KappersKapsalon

Een kapsalon in Delft

Vrouwen zijn gemiddeld 4,16 euro meer kwijt voor een knipbeurt dan mannen. Dit blijkt uit verschillende steekproeven die er bij een kapsalon Delft zijn gedaan. 

Prijslijsten van de grotere kappersketens

Als je kijkt naar kapsalon Delft van een van de grotere kappersketens als AMI Kappers, Team kappers, Brainwash en Cosma aangevuld met tien kappers per provincie, dan betalen de vrouwen voor en knipbeurt gemiddeld 27,29 euro. Mannen daar in tegen betalen mannen gemiddeld 23,13 voor een nieuw kapsel.  Heren worden vaak niet geborsteld en john waardoor Elzinga een half uur voor een man rekent 29,50 euro, terwijl ze voor dames 45 minuten vrijmaken voor 47,50. Mannen worden dus niet geborsteld en geföhnd waardoor het scheelt in prijs. Als een vrouw korter haar heeft wordt er alsnog 45 minuten vrijgemaakt voor de knipbeurt. 

kapsalon Delft

Discriminatie onder kappers 

Kapster Truus van der Meulen ziet dit geheel anders. In haar knipstudio in de Groningse Poelestraat kunnen mannen  en vrouwen worden geknipt voor 17 euro. Truus vind het namelijk vreemd dat er discriminatie plaatsvinden onder de kappers eindstanden mannen daarom minder hoeven te betalen voor een knipbeurt. 

Statistieken van het CBS 

In Nederland wordt in 2018 het record aantal kapperszaken geteld. Het aantal mensen dat als kapper werkt is in deze 10 jaar echter net toegenomen. Bijna de helft van alle kappers zijn zelfstandig ondernemer. In de afgelopen tien jaar zijn er ongeveer 10 duizend kapperszaken bijgekomen. In 2007 waren er namelijk 17 duizend kapperszaken terwijl dit er in 2018 bijna 27 duizend waren. Zo kun je voor een kapsalon Delft nu bij meerdere kappers terecht. Deze kappers draaiden in 2017 een totale omzet van 1,7 miljard euro. Dit bedrag was vijf jaar eerder nog 1,5 miljard euro. 

Kappers zijn vaak ouder en vrouwen 

In 2003 was ruim een derde van alle kappers jonger dan 25 jaar, 65 procent hiervan was jonger dan 35 jaar oud. In 2017 lag de gemiddeld leeftijd van alle kappers hoger. Meer dan de helft namelijk 58 procent was ouder dan 35 jaar. Ook nam het percentage vrouwelijke kappers verder toe, van ruim 86 procent naar 91 procent in 2017. 

 

Kappers in Delft 

Voor een kapsalon Delft kun je volgens superveel verschillende reacties het beste terecht bij kapperszaak gezellig Geknipt in Delft. Bij deze kapperszaak ben je als man en als vrouw hetzelfde bedrag kwijt voor een knipbeurt. Voor kinderen onder de 12 jaar kost een knipbeurt 15 euro. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *