wonen

Leuke interieurideeën met ledstrips

interieur

Met ledstrips kun je je huis prachtig verlichten en voor een fijne sfeer zorgen, passend bij elk moment. Met zo’n strip met afstandsbedieding kun je eindeloos variëren in kleur en intensiteit. Zelfs disco-effecten zijn een optie. Veel mensen hebben zo’n strip achter hun tv verwerkt, om daarmee een bioscoopervaring in huis te creëren. Zo kun je helemaal in je favoriete serie of film opgaan. Stem af op roze of rood tijdens een romantisch avondje, ga voor groen tijdens een voetbalmatch en blauw bij de leuke actiefilm. Maar behalve rond de tv en in de woonkamer kun je zo’n strip op nog veel meer plekjes in het huis inzetten. Hier vind je enkele creatieve ideeën met ledstrips.

 

Je trap naar een hoger niveau met ledstrips

Een heel leuk idee waar je verschillende voorbeelden van zult vinden op Pinterest, is een ledstrip gebruiken op je trap. Dit staat niet alleen ontzettend tof, maar is ook nog eens erg praktisch. Kom je bijvoorbeeld laat thuis van een avondje stappen, dan kun je moeiteloos alle traptreden vinden zonder dat je je huisgenoten wakker maakt met fel ganglicht. Daar zal iedereen blij mee zijn! Heb je geen trap? Ook aan een hal kan een strip extra sfeer toevoegen. Handig om te weten is dat led heel duurzaam is en weinig energie kost. Bovendien zal een verlichte hal inbrekers afschrikken; die houden immers niet van licht en zullen sneller denken dat er iemand thuis is. Ook is een zacht verlichte entree een fijne binnenkomer, zowel voor je bezoek als voor jou zelf. 

 

Ledstrip in de keuken

Ook de keuken leent zich erg goed voor een strip. Je kunt de ledstrip heel makkelijk onder de bovenste keukenkastjes verwerken. Op die manier heb je prachtig egaal licht tijdens het kokkerellen. Zeker in een keuken met wat extra ruimte zal dit voor zo veel sfeer zorgen, dat je gasten graag in de keuken blijven plakken. Je zou bijna vergeten aan tafel te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *