De BSC is de Beroepsvereniging van Stressconsultants.

Visie:

BSC wil de belangen van de Stressconsultants op een professionele wijze behartigen en ervoor zorgdragen dat de deskundigheid van de Stressconsultant van hoge kwaliteit is en blijft, HBO werk- en denkniveau. Daarvoor is participatie en inzet van de leden een noodzaak.

Doel:

Het beroep van Stressconsultants te positioneren in de Nederlandse markt met kwaliteitswaarborging voor de cliënt.

Het beroep Stressconsultant:

Een Stressconsultant is een gekwalificeerde deskundige op het gebied (in het signaleren en begeleiden) van stress en stressgerelateerde klachten, overspannenheid en burnout, zowel preventief als curatief. De begeleiding van een Stressconsultant is efficiënt en werpt op korte en lange termijn haar vruchten af voor werkgever en werknemer.

Organisaties én particulieren kunnen terecht bij de Stressconsultant voor coaching, training, voorlichting en advies.

De BSC is aangesloten bij de RING.

ringlogo